• ontdekken-klaas-weerribben-zuivel-onze-mensen Onze regio - Weerribben Zuivel

  ONTDEKKEN

 • varen-klaas-weerribben-zuivel-onze-mensen Onze regio - Weerribben Zuivel

  VAREN

 • fietsen-klaas-weerribben-zuivel-onze-mensen Onze regio - Weerribben Zuivel

  FIETSEN

 • wandelen-klaas-weerribben-zuivel-onze-mensen Onze regio - Weerribben Zuivel

  WANDELEN

Onze regio

Ons bedrijf ligt midden in de regio WaterReijk Weerribben-Wieden. Deze regio, ook bekend als de Kop van Overijssel en is de thuishaven van bekende steden als Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk en Vollenhove. De verbindende factor in deze regio is het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit natuurgebied is ontstaan door de historische veenteelt en is daardoor één van de grootste aaneengesloten laagveen moerasgebieden van europa. De natuur is hierdoor uniek en dat draagt bij aan de bijzondere smaak van onze melk. De grond is hier altijd vochtig, waardoor het gras en andere weideplanten erg sterk zijn. Het gebied is ook bekend door de rietvelden. Het riet uit onze regio, WeerribbenRiet is namelijk zeer geschikt voor rieten daken.
Kom je in onze regio wandelen of fietsen dan kom je ogen en oren te kort. Naast de mooie flora zijn er ook veel bijzondere dieren te ontdekken. De kwaliteit van het water is hier zeer hoog, waardoor zelfs de otter in onze regio een plek heeft bemachtigd. Verder kan de ornitoloog zijn hart ophalen en leven er ook zeer veel bijzondere insecten. Een keertje op bezoek in onze regio, ga dan naar de website van Waterreijk om te zien wat er allemaal te doen is in onze bijzondere regio. 

Afgelopen jaar is de regio campagne “Wat drijft jou?” gelanceerd. De campagne is een initiatief van WaterReijk Marketing in samenwerking met ondernemers, bewoners en bezoekers van de kop van Overijssel. Weerribben Zuivel werkt mee aan de campagne door het verhaal van de regio op onze melkpakken te plaatsen. Hierdoor promoten we de regio op ontbijttafels door het hele land. Tijdens de lancering van de campagne werd een 3 meter hoog Weerribben Zuivel halfvolle melkpak onthuld. Het pak werd onthuld door onze eigen Klaas de Lange en regio ambassadeur chef Martin Kruithof van Restaurant de Lindenhof in Giethoorn. Op dit moment reist het pak door heel het land ter promotie van onze regio.


Samenwerken met de Natuur

In samenwerking met Staatsbosbeheer houden we al jaren lang de kwaliteit van de natuur in het Nationaal Park Weerribben-Wieden in de gaten. In de zogenaamde beheersovereenkomst zijn afspraken vastgelegd die ten gunste zijn van de natuur. Afspraken zoals maaien buiten het broedseizoen en oever begroeiing in stand laten om zo dieren en groen zoveel mogelijk natuurlijk te laten gedijen. Meer weten over de prachtige natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden bekijk dan deze site!

oxfam novib weerribben

Weerribben Zuivel helpt samen met Oxfam novib boeren bij het opstarten en financieren van een eigen bedrijfje in derde wereldlanden.
 
BewarenBewaren

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumentenstaatsbosbeheer-logo

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

captcha