vraag weerribben   Veel gestelde vragen over A2 zuivel

 
Wat is A2 zuivel?
A2 zuivel van Weerribben Zuivel, de oermelk als alternatief voor 'gewone' melk.
De producten zijn gemaakt van A2 melk. Deze melk van Weerribben Zuivel ziet er uit als 'gewone' melk, smaakt als 'gewone' melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. A2 melk is goed verteerbaar. Het verschil met 'gewone' melk is het type eiwit in de melk, wat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt.
 
Wat is het verschil tussen A2 zuivel en 'gewone' zuivel?

De producten zijn gemaakt van A2 melk. Deze melk van Weerribben Zuivel ziet er uit als 'gewone' melk, smaakt als 'gewone' melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met 'gewone' melk is het type eiwit in de melk, wat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt.
Koemelk bevat eiwit, waarvan 82% caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk betacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europese rassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het bètacaseïne eiwit veranderde. Deze gewijzigde betacaseine wordt A1-betacaseine genoemd. A2 melk is goed verteerbaar. Probeer Weerribben Zuivel A2 melk, de oermelk, eens als alternatief voor 'gewone' melk.
  
Wat is "oermelk"?
Van oorsprong, eeuwen geleden, bevatte alle koemelk uitsluitend het type eiwit betacaseine A2. We noemen melk van koeien met betacaseine A2 daarom oermelk.
Melk van geiten en schapen bevat ook betacaseine A2.
De koeien die de A2 melk van Weerribben Zuivel geven worden speciaal geselecteerd door middel van haarwortelonderzoek. De koeien worden apart gehouden en de melk wordt apart verwerkt.

Waarom voel ik me beter met deze melk?
Weerribben A2 melk is oermelk zo als het van oorsprong bedoeld is. A2 melk bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Koemelk bevat eiwit, waarvan 82% caseine. Vroeger bevatte alle koemelk betacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europese rassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het bètacaseïne eiwit veranderde. Deze nieuwe variant van bètacaseïne is bekend als het eiwit A1-bètacaseïne.
Weerribben Zuivel A2 melk is afkomstig van speciaal geselecteerde koeien, die uitsluitend koemelk leveren met betacaseine A2. A2 melk is goed verteerbaar. Probeer Weerribben Zuivel A2 melk, de oermelk, eens als alternatief voor “gewone” melk!
A2 melk is niet geschikt voor mensen waarbij de diagnose is gesteld van lactose intolerantie of melkallergie

Is de melk geschikt voor mensen met een lactose of koemelk allergie?
Net als 'gewone' zuivel is ook A2 melk geschikt voor jong en oud.
A2 melk is niet geschikt voor mensen waarbij de diagnose is gesteld van lactose intolerantie of melkallergie.

Is A2 melk die in de producten van Weerribben Zuivel zitten 100% natuurlijk?
Halfvolle A2 melk van Weerribben Zuivel is een 100% natuurlijke, biologische koemelk zonder toevoegingen. Deze melk is niet ontstaan door technologische processen of genetische modificatie.

Hoe gebruik ik A2 zuivel?

A2 zuivel van Weerribben Zuivel gebruik je hetzelfde als 'gewone' zuivel.
 
Waarom is de naam van deze zuivel, A2?
Deze producten zijn gemaak van melk die alleen betacaseïne A2 bevat en geen betacaseïne A1. Vandaar dat deze producten van Weerribben Zuivel de naam A2 zuivel hebben.

Welke A2 producten heeft Weerribben Zuivel in haar assortiment?

In eerste instantie wordt A2 Halfvolle melk geïntroduceerd. Binnenkort zullen wij ons assortiment verder uitbreiden met kaas.
 
Is er wetenschappelijk bewijs dat A2 zuivel anders is?
Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het onderscheid tussen A1 en A2 melk. Een aantal hiervan vindt je onder publicaties.  

Waar kan ik A2 zuivel van Weerribben Zuivel kopen?
Onze A2 halfvolle melk is te koop in de bio-speciaalzaak. Klik hier om te zien waar onze producten te koop zijn.
Binnenkort zullen wij ons assortiment verder uitbreiden.

Waar kan ik meer informatie krijgen over A2 zuivel?
Heeft u een vraag over A2 zuivel van Weerribben Zuivel die in de bovenstaande vragen niet beantwoord is? Neem dan gerust contact met ons op. 
 
 
 

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logovogelbescherming nederland