Skyr

Skyr vanille

Productomschrijving:

Skyr Vanille is een heerlijke biologische stevige en zijdezachte yoghurt met slecht 5% toegevoegde suikers. Voor een intense vanillesmaak zorgen gemalen vanille stokjes en echte bourbon vanille; afkomstig van een kwalitatief hoogwaardige vanilleboon uit Madagaskar. Naast dat het product van nature rijk is aan eiwit, bevat het ook weinig vet. Deze unieke eigenschappen garanderen een goede start van de dag. Dit heerlijke product is ideaal voor mensen met een actieve levensstijl en voor sporters. Skyr Vanille bevat ruim 9 gram eiwit per 100 gram. Dit maakt het product eiwitrijker dan normale yoghurt en kwark.

Bio Skyr van Weerribben Zuivel wordt gemaakt naar een meer dan 1000 jaar oud IJslands recept.

De biologische melk wordt hierbij gefermenteerd met yoghurt culturen en ingedikt als een kwark, waardoor het product een mooie stevige structuur krijgt. Voor 1 kg Skyr is ruim 2 kg melk nodig.

IJsland is een land van extremen. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee en een deel van de Noordelijke IJszee in het noorden. Het is het dunst bevolkte land van Europa en staat bekend om haar rauwe natuurkracht. Het landschap bestaat onder andere uit vulkanen, gletsjers en geisers. Deze pure natuurkracht proef je bijna terug in Skyr. Skyr is het lokale zuivelproduct waarmee IJslanders al meer dan duizend jaar hun dag beginnen. Er gaan verhalen dat de Vikingen het product vanuit Noorwegen naar IJsland brachten ten tijde van de kolonisatie van IJsland.

Weerribben Zuivel maakt haar verse boeren Skyr van een recept waarbij halfvolle (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen. De yoghurt wordt gestremd en op unieke wijze net als vroeger uitgelekt zoals ook bij kwark gebeurt, waardoor het de stevige structuur krijgt, en het eiwitgehalte wordt verhoogd.

  • Volgens meer dan 1000 jaar oud IJslands recept
  • Rijk aan eiwit, ideaal voor mensen met een actieve leefstijl en sporters
  • Voor een intense vanillesmaak zorgen gemalen vanille stokjes en echte bourbon vanille; afkomstig van een kwalitatief hoogwaardige vanilleboon uit Madagaskar
  • Weinig toegevoegde suikers
  • Rechtstreeks van de boerderij
  • Gemaakt van de melk van koeien die heel veel buiten lopen in Natuurgebied De Weerribben
  • Voldoet aan de boerenlandvogel-criteria van Vogelbescherming Nederland

Verpakking:

  • 500 g beker

De kartonnenwikkel om de beker kan bij het papierafval. De dunne plastic beker (PP) kan bij het PMD afval en is volledig recyclebaar.

De PET seals op de bekers zijn gemaakt van een monomateriaal en zijn goed te recyclen. PET seals kunnen bij het PMD afval en zijn volledig recyclebaar.

Ingrediënten: 

Gepasteuriseerde melk*, rietsuiker*, kleefmaïszetmeel*, maïszetmeel*, 0,4% natuurlijk bourbonvanille aroma, 0,1% gemalen vanillestokje*, kurkuma*, verdikkingsmiddel: carrageen, yoghurtcultures, vegetarisch stremsel
*van biologische oorsprong

uitgebreide productspecificatie

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel