Skyr

Skyr

Productomschrijving
Het product wordt gemaakt naar een meer dan 1000 jaar oud IJslands recept. De verse boeren Skyr van Weerribben Zuivel is fris en romig van smaak. De structuur is heerlijke zijdezachte en stevig. Het product is van nature rijk aan eiwitten en bevat weinig vet. Deze unieke eigenschappen garanderen een goede start van de dag. Dit heerlijke product is een ideaal voor mensen met een actieve levensstijl. Zo als ze in IJsland zeggen: njóta máltíð, eet smakelijk. 

IJsland is een land van extremen. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee en een deel van de Noordelijke IJszee in het noorden. Het is het dunst bevolkte land van Europa en staat bekend om haar rauwe natuurkracht. Het landschap bestaat onder andere uit vulkanen, gletsjers en geisers. Deze pure natuurkracht proef je bijna terug in Skyr. Skyr is het lokale zuivelproduct waarmee IJslanders al meer dan duizend jaar hun dag beginnen. Er gaan verhalen dat de Vikingen het product vanuit Noorwegen naar IJsland brachten ten tijde van de kolonisatie van IJsland.

Weerribben Zuivel maakt haar verse boeren Skyr van een recept waarbij halfvolle (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen. De yoghurt wordt daarna geconcentreerd, waardoor het mooie structuur krijgt.

De verse boeren Skyr van Weerribben Zuivel is verkrijgbaar in een naturel variant en bevat ruim 10 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,5 keer zoveel als normale yoghurt en 30% meer dan kwark.
Yoghurt van Halfvolle biologische koemelk met een hoog eiwitgehalte en een vetgehalte van gemiddeld 1,5%. De yoghurt is mild, behoorlijk dik en romig van smaak.

Ingrediënten
Gepasteuriseerde Halfvolle Koemelk*
Magere Melk-poeder*
Melkeiwitten*
Yoghurtcultures (Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobaccillus acidophilus, Lactobaccillus delbruekii supsp. Bulgaricus, Lactobaccillus delbruekii supsp. Lactis).

*van biologische oorsprong

uitgebreide productspecificatie

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel