Magere Kwark

Productomschrijving
De biologische kwark heeft een stevige consistentie, is eiwitrijk en heeft voor magere kwark een volle en mildzure smaak
Bij Weerribben Zuivel wordt de kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken.
Vroeger gebeurde we dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiëne eisen.
Het proces van het uitlekken van het product doen wij nog steeds maar dan op een moderne manier. Hiermee zijn we uniek in Nederland, en wellicht in de wereld.
We hebben hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij we de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt, en daarna de wei afvoeren.
Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. Bij kwark die in de supermarkt wordt verkocht worden tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders
toegevoegd, en wordt de wei niet afgevoerd, maar blijft de wei in het product of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd.
Daardoor kunnen hogere eiwitgehaltes in het eindproduct worden behaald. En niet geheel onbelangrijk…… Onze kwark is ook nog eens heel erg lekker!
Beker Kwark Mager effer

Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk*, Kwarkcultures (Lactococcus lactis subsp. lactis / cremoris, Leuconostoc ssp.), Vegetarisch stremsel

*van biologische oorsprong

uitgebreide productspecificatie Magere kwark

Magere Kwark met Goji, Rozijnen Muesli topping 

Ingrediënten
Gepasteuriseerde koemelk*, Kwarkcultures (Lactococcus lactis subsp. lactis / cremoris, Leuconostoc ssp.), Vegetarisch stremsel. Muesli* (haver*, rozijnen*, appel*, goji bessen*, abrikozen*, pompoenpitten*, krenten*, cranberries*, suiker*, rijstemeel*, zonnebloemolie*)

*van biologische oorsprong

uitgebreide productspecificatie Magere Kwark met Goji, Rozijnen Muesli topping

Andere producten uit deze categorie:

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel