zuivelwijzer Volle Kwark - Weerribben Zuivel

Volle Kwark

Productomschrijving: 

De biologische kwark heeft een stevige consistentie, is eiwitrijk en heeft voor volle kwark een volle en mildzure smaak. Bij Weerribben Zuivel wordt de kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken. Vroeger gebeurde we dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiëne eisen. Het proces van het uitlekken van het product doen wij nog steeds maar dan op een moderne manier. Hiermee zijn we uniek in Nederland, en wellicht in de wereld. We hebben hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij we de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt, en daarna de wei afvoeren.

Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. Bij kwark die in de supermarkt wordt verkocht worden tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders

toegevoegd, en wordt de wei niet afgevoerd, maar blijft de wei in het product of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd.

  • Gepasteuriseerd
  • Eiwitrijk
  • Romig van smaak
  • Echte kwark die op een traditionele manier bereidt met behulp van hedendaagse technieken
  • Rechtstreeks van de boerderij
  • Gemaakt van de melk van koeien die heel veel buiten lopen in Natuurgebied De Weerribben
  • Voldoet aan de boerenlandvogel-criteria van Vogelbescherming Nederland

Verpakking:

  • 500 g beker en 800 g emmer

Lees HIER over onze verpakkingen.

Beker Kwark Vol

Ingrediënten: 
Gepasteuriseerde koeMELK*, Kwarkcultures (Lactococcus lactis subsp. lactis / cremoris, Leuconostoc ssp.), Vegetarisch stremsel

*van biologische oorsprong

uitgebreide productspecificatie

Andere producten uit deze categorie:

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel