over ons weerribben
Over ons

Al generaties lang wordt de boerderij bewoond en beheerd door familie de Lange. In 1915 nam Klaas de Lange (sr) het bedrijf over van zijn vader. 44 jaar later (1959) nam zijn zoon Harm de boerderij weer van hem over. Op dat moment telde het bedrijf 10 koeien, die allemaal 2 x per dag met de hand gemolken werden. De melkbussen werden met een boot vervoerd.
 
 In 1984 besloten vader (Harm) en zoon (Klaas) om het bedrijf om te schakelen naar een biologische melkveehouderij.
Vanaf 1992 begon de familie met het verwerken van melk tot zuivel. Dat bleek een goede keus en al gauw groeide het bedrijf uit z'n jasje.

de boerderij weerribben zuivel onze mensen

Er werd een boerderij en zuivelfabriek gebouwd (zie foto) De grote stal biedt plaats aan 260 melkkoeien. Bij de bouw is veel aandacht besteed aan 'koecomfort' en diervriendelijkheid. De koeien kunnen onder andere zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. Inmiddels telt het bedrijf zo'n 300 ha. land. Het grootste gedeelte hiervan is natuurgrond, die beheerd wordt voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit betekent dat er met het gebruik van het land rekening wordt gehouden met de vogels, de planten en de dieren. 
 

Over onze drijfveer...

Regio promotor WaterReijk Marketing vroeg ons: "Wat drijft jou?"

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nlSamen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logovogelbescherming nederland