Klaas de Lange
Klaas de Lange (eigenaar van Weerribben Zuivel) is trots op waar het bedrijf nu staat.
Klaas: “Het bedrijf zit al generaties lang in de familie. In 1915 nam Klaas de Lange (sr) het bedrijf over van zijn vader. 44 jaar later (1959) nam zijn zoon Harm (mijn vader) de boerderij weer van hem over. Op dat moment telde het bedrijf 10 koeien, die allemaal 2 x per dag met de hand gemolken werden. De melkbussen werden met een boot vervoerd. In 1984 besloten mijn vader (Harm) en ik om het bedrijf om te schakelen naar een biologische melkveehouderij.
Vanaf 1992 begon in samen met mijn vrouw Annie met het verwerken van melk tot zuivel. Dat bleek een goede keus en al gauw groeide het bedrijf uit z'n jasje. Inmiddels heeft Weerribben Zuivel veel vaste klanten. Die klanten zijn consumenten, de betere horeca en de industrie."
Klaas: “Het bedrijf zit al generaties lang in de familie. In 1915 nam Klaas de Lange (sr) het bedrijf over van zijn vader. 44 jaar later (1959) nam zijn zoon Harm (mijn vader) de boerderij weer van hem over. Op dat moment telde het bedrijf 10 koeien, die allemaal 2 x per dag met de hand gemolken werden. De melkbussen werden met een boot vervoerd. In 1984 besloten mijn vader (Harm) en ik om het bedrijf om te schakelen naar een biologische melkveehouderij.
Vanaf 1992 begon in samen met mijn vrouw Annie met het verwerken van melk tot zuivel. Dat bleek een goede keus en al gauw groeide het bedrijf uit z'n jasje. Inmiddels heeft Weerribben Zuivel veel vaste klanten. Die klanten zijn consumenten, de betere horeca en de industrie."